LANGRENN

 
 

Lysløypa fra skisenteret – Botn kjøres opp hver dag etter behov mellom jul og påske. 6,5 km hver veg Tyrvelid-Botn.

Følg med på skisporet.no for oppdatert løypeinfo i Vågslid og Edland/Haukeli og Løypeinfo Vågslid på Facebook.

Løypekart fra skisporet.no


EDLAND/HAUKELI
Her er det eit fint område med velpreparerte løyper nede i sentrum. Det ligg hovedsaklig sør for elva Kjela, som renner gjennom området. Alle løypene er så brede at du både kan skøyte og gå i klassisk stil. I store delar av løypa er det lys hver kveld hele vinteren til kl. 22.00.

Løypene går i skogsterreng. De er varierte og gir utfordring for alle skiløperer. Du kan starte fra skianlegget på Sundflaten, der det er slalåm- og hoppbakken og klubbhus for I.L. Rein. Ta av fra E134 ved Velemoen camping. Et alternativ er å starte fra Edland skole / Storeguthallen. Der kan du kombinere skituren med å nytte dusj, svømmehall, badstue og trimrom om kveldene på mandager, onsdager, fredager og lørdager.

Lysløypa i Edland er 5 km (den lengste sløyfa) og den blir preparert v/behov, men mest i midtuke da løypen er mest brukt til skirenn/trening.

Følg med for oppdatert info på skisporet.no

GOD TUR!

LØYPEKART FÅR DU KJØPT PÅ TURISTSTEDENE

Haukelifjell / Vågslid tilbyr ca 65 km med oppkjørte langrennsløyper, både i høyfjellslandskap og i skogsterreng. Det blir kjørt opp med løypemaskin som holder løypene i orden i løpet av vintersesongen.

STORE OMRÅDER
Det mest omfattende løypenettet ligger på vestsiden av E-134, mellom Tyrvelid og Botn og områdene innover Fossen og Åmlinuten. Her er det forskjellige, korte og lengre sløyfer, å velge mellom.

HØYFJELLSLØYPER
Høyfjellsløypene starter fra skisenteret og fra toppen av Haukeliheisen (T-kroken) og går i retning Haukelisæter. På grunn av omsyn til villreintrekket har en ikke tillatelse til å preppe helt fram til Haukelisæter, løypa stopper derfor på toppen av Kreklingdyrskar, herfra er det stikka løype videre. I påska derimot, preppes det helt fram til Haukelisæter.

LØYPEVETT
Vågslidområdet byr på flotte skimuligheter i preparerte løyper. For at alle skal få glede av skiturene må alle vise løypevett.

Nedenfor følger alminnelige løypevettregler som gjelder både for vanlige turgåere og for de som er ute og trener mer aktivt.
Holder man seg til ti enkle løypevettregler vil det bli færre uheldige episoder, mindre irritasjon og dermed mer glede for alle.


TI REGLER FOR LØYPEVETT

  • Vis hensyn og vær vennlig mot andre skiløpere.
  • Vær spesielt hensynsfull og oppmerksom mot barn og eldre.
  • Det er høyrekjøring også i skiløypa.
  • Den som kjører ned har forkjørsrett, den som kommer oppover må vike og gi god plass til de som kommer ned.
  • Den som kommer nedover en bakke må om nødvendig varsle, for eksempel ved å rope «Løype»!
  • Den som kommer bakfra har ikke forkjørsrett, men må gå forbi på utsiden.
  • Trekk ut av løypene når dere slår av en prat eller tar en pause.
  • Hundeeiere må vise ekstra hensyn og ha full kontroll over hunden.
  • Skiløpere som er ute på treningstur har ingen særrettigheter.
  • Det er ikke god skikk å gå på bena i skisporet.